Hopp til innholdet

Hva er et avbrekk?

Har du opplevd å jobbe med en utfordring hvor du strever med å finne en løsning, og jo hardere du prøver jo mindre får du til. Frustert over mangelende resultater så tar du deg en løpetur. Frisk luft, litt musikk på øret, pumpa går, og plutselig så lett som bare det så ramler løsningen ned i hodet på deg. Du har hatt et kort vellykket avbrekk.

Alle mennesker har etablerte mønster. Handlings-, tanke- og følelses mønster som gjentar seg. Mønstrene kan forenkle og forbedrer livene våre, men også gjøre det vanskeligere dersom man ikke er bevisst dem. Man sier at en god vane er vanskelig å lære, men enkel å leve med, mens en uvane er lett å lære men vanskelig å leve med. De fleste av oss er ikke bevisst våre mønster. Det trenger ikke være noe problem dersom alt flyter bra i livet. Utfordringen er når man ikke kommer videre og etablerer negative mønster.

Hvorfor avbrekk?

Noen ganger hjelper det ikke å jobbe hardere, tenke mer, eller fordype seg i følelsen. Noen ganger trenger man å handle på en annen måte, tenke nye tanker og kjenne på andre følelser.

Stadig flere sliter med å ta ordentlige avbrekk. Verden beveger seg raskere enn noen gang, informasjonsflyten øker, og man er tilgjengelig i uttallige kanaler 24/7. Når man først skal slappe av så havner man i sofaen foran skjermen som resulterer i lite søvn og dårlig samvittighet. Nå mer enn noen gang er det behov for skikkelige avbrekk for å ta seg inn. Forskning viser at avbrekk bidrar til økt trivsel, mer livsglede, mindre helseplager og bidrar til at du ser nye løsninger og tenker kreativt.

Hva gjør vi på AVBREKK?


Vi tar deg ut mønsteret ditt, og inn i et miljø hvor du kan skape overskudd, få perspektiv og inspirasjon. Det er her du har mulighet til å danne nye positive mønster.

På AVBREKK samler vi elementene som skal til for et skikkelig avbrekk. Frisk luft og grønne omgivelser, bevegelse og avspenning, nydelig mat og drikke, inspirerende historier, musikk og underholdning.

Overskudd

Slapp av og lad batteriene med natur og frisk luft, bevegelse og avspenning, nydelig mat og drikke, inspirerende historier, musikk og underholdning.

Perspektiv

Tre ut av bobla di og se livet ditt i perspektiv. Lever du i samsvar med dine egne verdier? Visst ikke, ta deg deg sammen!

Inspirasjon

Tenn motivasjons bålet med gnister av inspirasjon fra eventyrere, idrettsutøvere, næringslivsledere og mennesker som går for det.


AVBREKK presenteres av

Morten Nilsen

Lisbeth Spies