Hopp til innholdet

Anders Kråkevik

  Vi er begeistret for å presentere Anders Kråkevik, mannen med en unik og eventyrlig livshistorie. Oppvokst på en fruktgård i Hardanger, utviklet Anders tidlig en lidenskap for ekstremsport og en nysgjerrighet som førte ham på utallige oppdagelsesreiser. Til tross for bestemorens ønske om at han skulle være mer opptatt av epleplukking, var Anders bestemt på å utforske alle muligheter livet hadde å tilby.

  I en alder av 17 år søkte Anders seg inn i forsvaret og utdannet seg som redningsdykker på helikopter i kystvakten. Etter militærtjenesten startet han en dykkerbutikk i Bergen sentrum, hvor han også underviste i dykking, paragliding og kiting, samt drev salg av utstyr og verksted.

  I år 2000 dro Anders og hans beste venn, Fridtjof, til Brasil for å delta i VM i paragliding. Det var her drømmen om å fly Norge på langs med en propell på ryggen ble født. Dessverre omkom Fridtjof i en luftsportsulykke i Bergen to år senere, og drømmen om å fly Norge på langs syntes å dø sammen med ham. Anders flyttet til Svalbard og arbeidet som gruvearbeider og svalbardianer i tre år før han vendte tilbake til Norge for å starte sitt eget sprengningsfirma i hjemtraktene i Hardanger. Etter noen år i Hardanger flyttet han entreprenørbedriften sin til Sverige, hvor han bodde i 5 år.

  20 år etter den opprinnelige drømmen til bestevennene bestemte Anders seg for å fullføre sin egen drøm om å fly Norge på langs med paraglider, denne gangen alene. Han reiste til Nordkapp, men allerede i Kautokeino ble skjebnen hans forandret da han tilfeldigvis møtte en reindriftsame som inviterte ham til å delta på reinsflytting på Finnmarksvidda. Anders endret dermed alle planer og ble boende i Kautokeino i 4 år, samtidig som han produserte TV-serien «Søringen & samen» som ble sendt på TV 2 i februar 2023.

  I dag driver Anders Kråkevik filmselskapet Kråkevik Film AS, som er involvert i produksjonen av tre TV-serier og er i forhandlinger med både norske og utenlandske selskaper angående salg av dokumentarseriene.

  Dette foredraget handler blant mye annet om livets tilfeldigheter. Mange mennesker er opptatt av balanse, av trygghet – Noen i så stor grad at det blir selvdestruktivt. Andre kan oppleve livet sitt som så flakkende at de aldri får fotfeste. For noen er livet kun logistikk. Uansett, navigerer de fleste av oss etter en eller annen plan. Dette er en historie om at ting alltid ikke går etter planen, og om alt det vindunderlige som noen ganger kan skje hvis man velger å omfavne den nye retningen og ta et solid skritt utenfor komforsonen.

  Stikkord om foredraget:
  – Hva er det som stopper folk i å følge drømmene sine ?