Hopp til innholdet

Steinar Salte

    Avbrekk presenterer Steinar Salte, aktiv trebarnsfar, strategisk rådgiver i forsvaret og fjell klatrer. Vi ser frem til hans foredrag: Fra flateste Jæren til Mount Everest. Et foredrag om å krydre hverdagen med hårete mål som motiverer til å legge ned innsatsen og jobben som kreves.

    Fra flate Jæren kan veien til Mount Everest virke lang. For Steinar ble en tur til flere turer. Et fjell til ett høyere fjell, inntil nysgjerrigheten om å klatre verdens høyeste fjell var innenfor rekkevidde meldte seg. Ved å klatre Everest tar man en kalkulert risiko. Det er kort vei mellom suksess og fiasko, det fikk Steinar smertelig erfare. Med levende bilder og video formidles hans usminkede historie om hva en to måneders høyfjellsekspedisjon innebærer. Dette er en fortelling om det å krydre hverdagen med hårete mål som motiverer deg til å legge ned innsatsen og jobben som kreves.

    Steinar ser på seg selv som en representant for «den vanlige mannen i gata», og er opptatt av å senke terskelen for å realisere hverdagseventyr. Vanlige folk kan også gjøre ekstreme ting. For Steinar har hovedmotivasjonen vært å finne prosjekter og mål som trigger og utfordrer, men som samtidig er tuftet på trivsel. Målet må gi drivkraft og retning til å gjennomføre alle små og store deloppgaver underveis. Ekstra pirrende har det vært med mål som kan virke uoppnåelige ved første øyekast. Overordnet handler det om å dele opp et høytsvevende mål til konkrete, meningsfylte og realiserbare delmål.