Hopp til innholdet

Knut Ivan Rasmussen

  Vi gleder oss over å presentere Knut Ivan Rasmussen, psykologen som svømte 700 km fra Oslo til Bergen sommeren 2022. Vi ser frem til hans foredrag om den 48 dager lange svømmeturen, hvorfor han la ut på den vannvittige turen, og om den mentale reisen hans med alle de lærdommer som kan tas videre til andre deler av livet.

  Knut Ivan Rasmussen begynte å jobbe som coach i 2006, og som psykolog i 2009. Han har bakgrunn fra idrett, og har alltid vært opptatt av utvikling. Det har vært viktig for ham å ikke bare være enda en psykolog / coach som «forteller andre hva de skal gjøre», men at han også «walk the talk».

  Knut Ivan mener at man er best rustet til å hjelpe andre hvis man har gått gjennom utfordringer selv. Hans ambisjon har vært å utvikle seg selv mens han har jobbet med å utvikle andre. Han er ikke et supermenneske, men han har jobbet hardt for å forstå nøklene i seg selv og andre med tanke på hvordan man kan overvinne seg selv på ulike måter.

  I foredraget vil Knut Ivan snakke om hvordan det mentale spiller inn, med å overvinne seg selv og utfordringer som man strever med. Rasmussen tar da utgangspunkt i alle utfordringene i det å skulle gjennomføre den ekstreme svømmeturen på ca. 700 km, men knytter det også opp til mer generelle utfordringer, både for ham personlig, men også generelt i livet. 

  Stikkord for foredraget:

  • Frykten for å mislykkes
  • Det å tørre å være seg selv